Kontakt mig

  • Mail: Trine406@gmail.com

fredag den 24. maj 2013

Hjemmelavede ansigtsmasker af ting du har i køkkenet

Så fik jeg mig endelig fundet tid til at lave et indlæg med forskellige opskrifter på ansigtsmasker af forskellige ting man har i køkkenet plus en begrundelse af hvorfor de er gode for din hud


Ansigtsrengøring til tør hud: Riv ½ agurk i 1 kop frisk mælk. Lad den stå i 30 min. Put i ansigtet. Kan opbevares i køleskabet i 2-3 dage.

Maske til tør hud: Bland 3 tsk fint revet agurk med 2 tsk creme. Put masken på dit ansigt og lad den virke 15-20 min.

Maske til fedtet hud: Bland 1 pisket æggehvide med 2-3 tsk agurkesaft. Put på dit ansigt og lad sidde i 15-20 min. Masken gør huden frisk.

Dybde-rensende maske til fedtet hud

Du skal bruge:

·         15g gær
·         1 banan
·         2 spsk. varm kamille-the
·         1 spsk. honning
·         1 æggeblomme
Sådan gør du:
Bland gæren i en blanding af honning og varm kamille-the. Tilsæt banan og æggeblomme. Giv det en omgang i blenderen - eller pisk grundigt, til blandingen er jævn.
Massér masken ind i ansigtet og lad den sidde i cirka seks minutter. Skyl efter med lunkent vand - og husk at bruge en god, plejende fugtighedscremecreme bagefter.

Derfor er den god:
Gær er udrensende, æggeblomme og banan giver fugt, kamille beroliger og honning plejer og heler og er samtidig bakteriedræbende. Alt i alt en super kombination til at rense ud helt ned i porerne.

Æblemaske til normal hud

Det skal du bruge:

·         1 æble
·         2 spsk. honning

Sådan gør du:
Skræl æblet og fjern kernehuset.  Blend æblet, og tilsæt honning. Sæt blandingen i køleskabet i ti minutter. Fordel nu blandingen i ansigtet, og lad den sidde en halv time. Slut af med at rense med lunkent vand - og mærk forskellen!

Derfor er den god:
Frugtsyren i æblet virker let peelende, og honningen giver din hud en naturlig dosis næring.

Avocado-maske til tør hud

Det skal du bruge:

·         En halv avocado
·         4 spsk. honning

Sådan gør du:
Mos den fuldmodne avocado i en skål, og hæld honningen oveni. Bland ingredienserne godt sammen, så det er en cremet, ensartet masse. Put masken i ansigtet, og lad den sidde omkring ti minutter, før du skyller det hele af med lunkent vand.

Derfor er den god:
Den fuldmodne avocado virker blødgørende, nærende og rensende. Honningen giver fugt og næring - alt sammen super godt til meget tør hud.

Yoghurt-maske til irriteret hud

Det skal du bruge:

·         1 spsk. yoghurt naturel - ikke den fedtfattige version!
·         1. spsk flydende honning
·         Evt. et par dråber lime-saft

Sådan gør du:
Tag yoghurten ud af køleskabet, til den har stuetemperatur. Bland alle ingredienserne sammen, og smæk masken i ansigtet. Lad masken sidde i 15 minutter, før du vasker den af med lunkent vand. Hvis du har tør hud, kan du bruge en ekstra spsk. honning - hvis du har fedtet hud, er det en god idé at tilsætte er par dråber frisk lime-saft.

Derfor er den god:
Den kølende maske er især god, hvis du har været lidt for længe ude i solen og er en smule forbrændt. Yoghurten virker kølende og rensende og giver fugt, og honningen giver fugt og beroliger.

Dybderensende maske:

·         2 spsk kamille (her bruger jeg økologisk kamillete hvor jeg bare klipper hul på posen.
·         3 spsk mandelmel (finthakkede mandler)
·         3 spsk vand,
·         2 spsk yoghurt,
·         1 spsk honning.

Bland alle tingene sammen i en lille skål. Smør masken ud på våd hud, skrub lidt da mandelmelet peeler din hud. Lad masken sidde i 30 min og vask så af med lunkent vand.

Hvad er det mest enkle og billigste skønhedsmiddel i dit køkken? 
– Agurk! Den indeholder 95 % vand, men i vandet gemmer sig krom, kisel, jern, zink, magnesium, kalcium og flere vitaminer. Agurken udjævner fine linjer, fodrer kroppen med vitaminer, som eliminerer akne, virker antiinflammatorisk og stimulerer produktionen af kollagen i huden.
Agurk indeholder også æteriske olier, som giver en opkvikkende duft, hvilket kan hjælpe med at lindre hovedpine, søvnløshed og depression. Jeg har altid agurker med mig på lange flyrejser. Læg skiverne i fugtede servietter og læg dem under dine øjne for at bevare fugten i huden.

Kilder:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar